Премиерът Бойко Борисов пристига днес на Асеновградско шосе, за да провери лично как е изпълнена задачата, за която правителството отпусна близо 25 млн. лева. Очакваше се премиерът да отреже лентата на обновения път на 24 май, но се оказа, че в този ден той има друг ангажимент, предава marica.bg.

По трасето от Пловдив до Асеновград с дължина 10 километра е положен последен износващ пласт асфалт. Работниците довършваха вчера след обед хоризонталната маркировка. Тя е направена от студен пластик, който издържа повече от боя. Натоварването на шосето е много голямо и по данните на КАТ в двете посоки минават над 17 000 автомобила на денонощие. "Изпълнихме обекта навреме, стана като магистрала", коментира вчера инж. Паун Иванов, представител на "ИСА 2000".

"Предстои изграждане на локалните платна от двете страни на пътя и на кръгово кръстовище до караулката. В момента се извършват процедури по отчуждаване на частните имоти", каза областният управител Здравко Димитров. Едновременно се изготвя проект за разширение на околовръстното шосе.