Солидарен съм с това, което каза президента, с неговите изводи и заключения за единство. Това заяви след среща с президента Румен Радев и шефът на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски.

Радев след срещата с Борисов: Не се отдавайте на паниката!

"Най-важно в момента е да защитим лекарите, медицинските сестри и лаборантите", каза той и гласи, че ще даде по 1000 лева на месец на всички, които работят с хора, засегнати от коронавируса.
 

"От криза не се излиза по-богат. Затова пресмятаме всеки лев за дълъг период от време, за да можем действително да защитим държавата", каза Борисов.

Той каза, че оставя противоречията назад, докато излезем от кризата. Според него е много важно да се мобилизираме, за да се справим със ситуацията. 

Министър-председателят пристигна в президентството малко след 11 часа тази сутрин.

БЛИЦ припомня, че още вчера проф. Мутафчийски анонсира, че ще предложи по-сериозно затягане на мерките заради коронавируса у нас. След пламенна и емоционална реч той обясни, че осъзнава колко е отговорен пред цяла България и ситуацията опира не до икономически загуби, а до загуби на човешки животи. 

По-рано днес стана ясно, че положителните проби у нас за COVID-19 вече са 44, като последната е на мъж във Варна, който скоро се е завърнал от Италия и е имал грипоподобна симптоматика. Към момента се установява с колко лица е имал контакт след прибирането си. 

До този момент в страната ни има два смъртни случая на лица с коронавирус - първият е на 66-годишна жена със сърдечни проблеми, а вторият на съпругът й 74-годишен мъж с белодробни проблеми.

 


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!