Братя Галеви ги няма, защото направихме така, че да ги търсим с червени бюлетини. Това обаче не значи, че нямат влияние отвън. Това заяви в ефира на bTV премиерът Бойко Борисов относно гласовете за Фандъкова в ромските махали.

"Манолова има сценарий, вече ви го казах. С какво Манолова ще бие Фандъкова? Какво ще покаже, че е променила в София? Ще трябва да се върне 50 години назад, когато БСП са били тук на власт", заяви Борисов.

"Аз мога да се закълна в каквото искате. Има човек, който ми предложи да спечеля изборите на първи тур срещу 3 милиона", добави премиерът и се прекръсти. 

"Орлин Алексиев и Орлин Иванов. На тях сигурно казват "Орлетата на Борисов". Те обаче не са в листите, защото Фандъкова не ги хареса. Те обаче не са мои. Това е всичко. Какво е казала жената, която е отишла да защитава Орешарски при белия автобус, няма значение", каза Борисов. 

"Не мога да разбера какво е това двуличие. Трима души от БСП гласуват за Гешев, а после Манолова излиза с призив да се подкрепи протеста срещу Гешев. Не мога да ги разбера БСП кого подкрепят и какво", каза Борисов. 

"Не подкрепям протестите срещу избора на Гешев. Не обичам протестите, като мога винаги отстъпвам, за да ги няма. Не искам да изкарвам хората на улиците", заяви премиерът. 

"По време на изборния ден президентът внуши, че аз съм имал огромна квота във ВСС (Висшия съдебен съвет). ГЕРБ обаче има 3-ма души от 24. Толкова за Гешев. С толкова човека е гласува и партията на президента Радев - 3-ма човека, които са гласували "за" Гешев", поясни той и изрази неодобрението си към думите на президента точно в деня на размисъл.

"Събрали сме 3 млрд. повече от началото на мандата. Догодина ще минем 136 млрд. брутен вътрешен продукт. Увеличаваме учителските заплати. Ще имаме повече пари за здраве, спорт, култура и иновации", каза той.

ЧЕТЕТЕ В БЛИЦ: Борисов срази Хекимян и bTV: Знам ви цялата схема!