Короната е някъде във въздуха. Важно е да продължим да се пазим, за да стане по-нормален животът. Няма нито една индикация, че всичко това ще премине скоро. Това заяви премиерът Бойко Борисов на извънреден брифинг в Министерски съвет.

БЛИЦ припомня, че премиерът коментира и случилото се с ген. Мутафчийски и защо се наложи да бъдат спрени редовните сутрешни брифинги на Националния оперативен щаб.

"От няколко дни умуваме с ген. Мутафчийски как да живеем с този вирус, но и да пазим хората. Искаме да отворим колкото е възможно повече сектори в условията на тази криза и пандемия", каза той. 

"Нито една от тези мерки не е направена случайно. В големи държави пускаш смс и чакаш да ти върнат, че може да излезеш. А вие каква карантина карате в София? Улиците ли са празни, парковете ли са празни?", запита той.

"Само с бързите и ефективни мерки сме с най-ниските нива и, разбира се, дисциплината на голяма част от хората. Реорганизацията на индустрията е моя заслуга, аз чужди не си приписвам", каза той. 

По думите му всичко е минало през правителството и Щаба. 

"Ползваме цялата палитра на знаещи хора, а те не се обичат. Казал съм обаче, че искам да чувам и двете страни. Ако има успехи - всички ще сме щастливи, а ако има загуба, ще е само моя", заяви премиерът.

БЛИЦ припомня, че Борисов коментира и трагедията, при която стана ясно, че втори български медик е загубил битката с коронавируса.

Междувременно стана ясно, че болните от COVID-19 у нас са 1611.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!