Президентът Румен Радев публикува в официалния си профил във Фейсбук нови снимки от посещението си във Франция. Днес държавният глава на България участва в церемонията, с която бяха отбелязани 100 години от края на бойните действия през Първата световна война.

На един от кадрите Радев и първата дама позират с руския президент Владимир Путин. 

В парижкия музей "Орсе" президентът Радев се видя с Тръмп, но погледите бяха насочени към... Деси Радева (СНИМКИ)

В събитието в Париж се включиха ръководители на международни организации и държавни и правителствени ръководители от десетки държави от цял свят, сред които генералният секретар на ООН Антонио Гутериш, генералният директор на ЮНЕСКО Одри Азуле, председателят на Европейския парламент Антонио Таяни, президентът на САЩ Доналд Тръмп, президентът на Руската федерация Владимир Путин, канцлерът на Федерална република Германия Ангела Меркел и много други.





Президентът Румен Радев и съпругата му Десислава Радева бяха посрещнати от президента Еманюел Макрон и съпругата му Бриджит Макрон в Елисейския дворец.





Радев участва и в Парижкия форум за мир - инициатива, която има за цел да насърчи международното сътрудничество и подобряването на управлението.