"От самото начало на последната криза твърдя, че предсрочни парламентарни избори няма да има, т.е. правителство ще има. Но тези шансове намаляват. ГЕРБ вероятно ще си вдигнат резултата, ПП ще спаднат. Нямат сметка от предсрочни избори. Външният натиск е много голям, има три посолства, които оказват влияние. Значение имат посолствата с военна сила".

Това казва в ефира на БНТ математикът и анализатор проф. Михаил Константинов. 

Официално! Решиха съдбата на кабинета "Габриел" БЛИЦ TV

"Не би трябвало да има предсрочни избори по никаква причина, но никога не подценявай глупостта на народа. През последните 34 години, това което се случва в България, си го правим сами", каза той. 

"Ако вторият мандат се прави само от втората политическа сила няма никакъв смисъл. Имаме римейк на събитията от 2005 година. Тогава точно така се въртеше мандата. Бяха като опълченците на Шипка, бореха се със зъби и нокти. Сега се повтаря. Нека да си пожелаем успех и той ще дойде", заяви математикът. 

"Ако втората сила върне мандата като първата, това не значи нови избори. Не забравяйте къде се намира светът и България, нужно е единство на НАТО. След предсрочните избори единствените, които ще си увеличат процентите, са "Възраждане". Вероятно могат да станат втора водеща сила. Навремето така подцениха Хитлер и това беше катастрофа за света. Не гледайте какво става в България, а какво става на Източния фронт", смята Константинов. 

Ген. Атанасов взриви НС с ексклузивно предложение за правителство с ГЕРБ-СДС! БЛИЦ TV

"Да се пипа Изборният кодекс е безобразие, няма за какво да го пипат. Изборите чукат на вратата и няма технологично време да го пипат. Ще видим промените в Конституцията, които са много слаби, дали ще сработят", изрази съмненията си анализаторът. 

"Когато една служба си гледа работата, за тази служба не се говори. Когато една организация не си върши работа и започва да се говори. Ако не говорим за дадено нещо, значи то си върши добре работата. Оценката на ЦИК, която бих дал, е положителна с леки забележки. Голяма част от нещата са извън компетенцията на ЦИК и не можем да ги обвиняваме за всичко", смята математикът. 

Лидерът на ГЕРБ издаде грозен пазарлък на ПП-ДБ, дали шокиращо име на жена за шеф на МВР БЛИЦ TV

"В списъците има 6 милиона имена, а на територията на България са налични 5,2 милиона хора. Но да не забравяме, че българите в чужбина също могат да гласуват. В този смисъл правилно се дели на броя на избирателите. Българските граждани са 8 милиона", уточни Константинов. 

"Случи се кошмарът на всяко вторично преброяване. Работил съм в ЦИК и е истински кошмар, ако трябва някъде да се брои втори път. На всяко броене има разлика. Моят съвет е никога да не се брои втори път. Испанците горят бюлетините след първото броене, а при нас са по мазетата. Нашето е просто цирк", завърши той. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук