След споровете за това трябва ли да се влиза със зелен сертификат в парламента, и обществена сграда ли е той или го обърнаха на МОЛ депутатите. БЛИЦ ТV излови народните избраници на излизане.

Тошко Йорданов се разграничи от партийната позиция на "Има такъв народ" и изрази своя, че "зеленият сертефикат ограничава бизнеса". Гонката продължи до паркирания му автомобил (виж видео). Йорданов изобличи и Демократична България, че менкат позициите си. Един ден са с ГЕРБ, а после се отказват. Накрая Тошко виновен, че го казал от трибуната, заяви пред БЛИЦ TV той.

Даниел Лорер от "Продължаваме промяната" не мисли вече за поста външен министър, позицията за Северна Македония остава непроменена. Но е оптимист, че пари ще има при новата власт и те не са от дългове, а от борбата с корупцията.

Виктория Василева от "Има такъв народ" приветства дистанционното присъствие в парламента. Спомня си, че и Слави Трифонов също така се закле като депуат.

Тома Биков от ГЕРБ е на мнение, че сертификатът е безумица, въведена от Стойчо Кацаров. И се чуди как същият е подписал да се строи педиатрия в УМБАЛ "Лозенец" като след три дни си тръгва.