Стартът на новото 45-то Народно събрание (НС) вече е факт. Новоизбраните депутати се заклеха, а докато те слушаха химна на България стана ясно, че Бойко Борисов депозира оставката на кабинета му.

С лек гаф обаче започна работата на новоизбраните народни представители. Част от тях – сред който и лидерът на Има такъв народ“ (ИТН) Слави Трифонов, се включиха онлайн. Причина за това е че те са карантинирани заради коронавирус. 

БЛИЦ припомня, че преди дни стана ясно, че Слави Трифонов е с положителен тест за COVID-19 и заради това не се яви в сградата на старото Народно събрание. Неговите хора пък пристигнаха пред с бяло автобусче, а малко след това съпредседателят на ИТН Тошко Йорданов наруши мълчанието на партията.

Клетвата на Трифонов и другите карантинирани народни представители обаче протече с гаф, тъй като в началото те не чуваха думите на Мика Зайкова, която даде старт на 45-то НС. Така докато колегите им на жълтите павета прави прозинахаса тържественото слово, те още седяха удобно у дома.

Дистанционна клетва положиха петима - Слави Трифонов, Андрей Михайлов и още двама от неговите депутати, и Халил Летифов от ДПС.

След като връзката бе оправена всички нови депутати положиха клетва и дори карантинираните се изправиха на крака, за да положат клетва и да изслушат химна на България.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!