Не 10, а 22-ма са областните председатели на ДПС, които подкрепят Делян Пеевски и затова вече могат да се смятат за освободени от позициите си. Други лица на техните места вече са упълномощени да представляват партията по време на консултациите за изборите при областните управители.

Това разкри пред 24rodopi.com независим народен представител, изключен от ПГ на ДПС, който в момента е към фракцията „Аталай-Чакъров“, зад която най-сетне открито застана и почетният председател на партията Ахмед Доган.

На скандалната сбирка преди дни в летния „сарай“, която бе анонсирана като заседание на ЦОБ на ДПС, бе съобщено, че се отстраняват 10 областни председатели.

След като се установи, че едва 11 души от 24-членното Централно оперативно бюро присъства, и, че заседанието е нелегитимно поради липса на кворум, бе разпространено монтирано видео с емоционално и нервно изявление на Доган, че той е повече от ЦОБ.

По логиката на тези твърдения с подписа на съпредседателя Джевдет Чакъров са упълномощени нови лица като временни областни председатели.

Очаква се и Делян Пеевски да посочи временни лидери в 5-те области, в които няма нужната подкрепа.