Протестът има много сериозна пакетировка, протестът беше измислен да няма диалог. Това мнение изрази политическият психолог проф. Антоанета Христова в сутрешния блок на БНТ. Припомняме, вчера протестите за оставка на властта и главния прокурор отбеляза стотния си ден.

Борисов даде шанс на протестиращите да удовлетворят исканията си, като според проф. Христова това е стил на комуникация между премиера и протестиращите.

Според Антоанета Христова протестът има скрит мотив и той не е реална промяна. Това се вижда в пакетирането, недиалогичността, като и в нежеланието да се заложи на процеса на промяна на Конституцията.

Протестите според нея ще продължат, като са останали обаче свръхмотивираните. С наближаването на времето за редовните избори желанието за излизане на площада ще намалява. За Христова ще бъде интересно да наблюдава битките на политическия терен, а не на революционния.

Проф. Христова посочи, че единственото нещо, което постигат управляващите заедно с опозицията е, че пада рейтингът на институцията на Народното събрание.

Лаизмът в практикуването на политиката е навсякъде, каза тя.