Мартин Божанов-Нотариуса е присъствал на неофициално събиране извън София в хотел-ресторант, на който имаше много хора. Не само колегите от СРП, имаше всякакви външни посетители. В разговор с колеги установих, че той е присъствал на този банкет.

Това заяви по време на изслушване във временната парламентарна комисия, създадена да разследва фактите около групата на Нотариуса, бившата ръководителка на Софийската районна прокуратура (СРП) Невена Зартова.

Тя подаде оставка, след като стана ясно, че от години се познава и е в приятелски отношения с адвокат Велимир Атанасов, сочен за сътрудник на Нотариуса. Тя обаче бе категорична, че двамата "никога не са разговаряли за производства".

“Не е ясно кой точно го е поканил. Чух версията, че някой го е поканил и този някой е колега. Няма да му кажа името, тъй като това съм го установила в неофициален разговор”, разкри Зартова.

В Софийска районна прокуратура никога не е осъществяван чадър, пазене на сянка, нито нещо подобно върху преписки и досъдебни производства, свързани с Мартин Божанов-Нотариуса, нито с друго съдебно производство. Разбирам, че сега е удобен момент за лов на вещици и е нужна изкупителна жертва, подчерта тя.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук