"Продължаваме промяната" готви два варианта за кабинет. Това стана ясно след края на Изпълнителния съвет на управляващата партия. Очаква се Кирил Петков да съобщи всички подробности в "Панорама" довечера, съобщава "Марица".

Първият вариант е вотът на недоверие в сряда да не мине. Коалицията вече има 115 гласа с напускането на Кирил Симеонов от групата на ИТН. Необходими са поне още 6, като има доста индикации, че мераклии не липсват.

"Напук на глупостите, които се пишат, колегите търсят нас, не ние тях. Някои плакаха с нас след грозната  разпра с Никола. На практика всичко освен Балабанов, Тошко и Каримански са готови да се присъединят отново към управляващата коалиция", споделиха от "Промяната".

Има индикации, че депутати ще бъдат намерени, но в крайна сметка вероятно пъзелът ще бъде нареден едва на самия вот в сряда.

Вторият вариант е кабинетът да падне от власт. Тогава пак "Промяната" получава първи мандат от президента Радев. Кирил Петков ще го приеме, като естествено ще покани отново БСП и ДБ. После следват преговори с всеки останал депутат индивидуално до достигането на необходимото мнозинство.  

Под "всеки" управляващите разбират не само колегите си от "Има Такъв Народ", но и от други парламентарни групи.

При вариант номер 2 не с предвижда засега смяна на премиерът. Макар че със сигурност към момента политикът с най-висок рейтинг в държавата е Никола Минчев. Не липсват и вътрешнопартийни фенове на идеята Асен Василев да оглави евентуално ново правителство.