Ген. Румен Радев е кандидатура, която може да обедини не само лявото пространство, но и голяма част от българското общество. Това каза председателят на ПП АБВ и президент на България в периода 2002-2012 Георги Първанов преди началото на заседанието на Националния съвет на партията, цитиран от „Фокус”.
Той влезе на заседанието, придружаван от ген. Румен Радев, за когото вчера стана ясно, че ще е кандидатурата на БСП за президент.

„Имам всички аргументи да подкрепим ген. Радев, защото той е една силна, убедителна кандидатура като професионалист, като гражданин, като голям български патриот, като човек. С други думи – печеливша кандидатура и възможност за добър президент“, заяви Първанов. 

На въпрос дали ген. Радев е негова кандидатура той отговори:

„Това е безсмислен спор. Кой е споменал пръв името е спор, който остава на заден план”. „Аз съм поздравил организациите на БСП за номинациите, които са направени. По-важното е, че това е една кандидатура – равно отдалечена, кандидатура на една коалиция, която е равностойна от много силни партии, доказали, че могат да правят добре избори. Кандидатура, която наистина може да ни обедини – не само нас, но и голяма част от българското общество“, коментира още Първанов.