Познавам Румен Радев като офицер и генерал, но това е крайно недостатъчно заради мисията, която трябва да изпълнява като държавен глава. Сега той трябва да се промени – да влезе в нови обувки. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия президентът Георги Първанов по повод встъпването на длъжност на новоизбрания президент Румен Радев.
„В първата си реч Радев беше доста предпазлив, традиционен и консервативен. Но това има логика – на този етап е по-добре да успокоява духовете”, категоричен бе той. 

„Единствената му остра реплика, която бе и провокирана, бе заканата към кабинета в оставка, че им остава една седмица”, заяви Първанов.

„Радев ще отвори България към стари наши приятели. Като Русия или арабски държави. Росен Плевнелиев да речем си измисли барикади – никой в България не оспорва членството в ЕС и НАТО. Плевнелиев не е прав – не от нас може да дойде разделението на Европейския съюз – правят го големите”, категоричен бе Първанов.

„Аз не съм близък до Москва и нямам информация генерал Румен Радев да работи за чужд интерес, най-малко за Русия”, така президентът коментира подозренията, че новият му наследник е издигнат за президент след среща между руския генерал Решетников и лидерката на БСП Корнелия Нинова.

„Приличаме си с Радев – и за двама ни не вярваха, че ще спечелим”, категоричен бе Първанов и допълни: „Но само до тук!”.

„Той има всички предпоставки да се наложи и да се развие като добър държавник, но със сигурност ще има опити на БСП да го „задуши в обятията си”. Ако щете дори да го приватизират, но това ще е много голяма грешка от тяхна страна”, предупреди третият президент.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!