Много неща се промениха в армията. За да има армия, то трябва да има дух - а ние го променихме и повдигнахме. Това заяви военният министър в оставка Красимир Каракачанов след тържествения водосвет на бойните знамена по повод празника на Българската армия. 

"Дълги години, 25 години, армията беше само рязана, унижавана и пренебрегвана", каза още министърът на отбраната. 

"Както е казал Наполеон - един морално мотивиран войник се равнява на 12 физически подготвени", припомни Каракачанов. 

"Преди 4 години нямаше толкова летящи хеликоптери и самолети. Бяха свършени много неща по проектите за модернизация", разкри той. 

За мен най-важното е, че българските военни видяха, че няма светлина, заяви Красимир Каракачанов. 

"Необходимо е стабилно правителство, за да може армията и модернизацията да вървят напред", категоричен бе военният министър в оставка. Според Каракачанов натискът по границите не е спирал, а сега се засилва заради политическите решения на Турция и топлия сезон: "Не ние поканихме тези хора в Европа". 

Той коментира и предстоящите предсрочни избори. Стана ясно, че ВМРО започва разговори от понеделник за евентуална коалиция.

Потенциалните партньори са НФСБ да Валери Симеонов и КОД на Петър Москов, стана ясно от думите му.

Никакви шансове обаче нямало дори да се проведат разговори с Волен Сидеров и Веселин Марешки. Сидеров на втория месец започна да атакува Симеонов, а Марешки е на етапи - ако иска коалиция сме добри, като не стане започва да плюе, обясни Каракачанов.