Ние сме Европа! Европа трябва да е сигурна, просперираща и с високи доходи. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който малко преди 15:30 часа упражни правото си на глас в училището в Банкя.
 
„Не ми разваляйте настроението днес. Президентът беше активен в цялата кампания, приемам го като политически лидер. Не ми цитирайте човек, който през цялото време работи за БСП”, заяви премиерът.





Според него междинните резултати от вота трябва да се публикуват. Това е лицемерие. Всяка една агенция, която е лъгала през този месец...И ако са любезни медиите, да пишат: никога не познала резултатите агенция. Не може да се лъже безогледно, не може да взимат пари от тук и там и да внушават нещо по време на кампания”, подчерта той.





Не гледам агенциите. Забранил съм да ми казват какви са резултатите. И утре е ден.  Видно е, че с лъжа и измама и клевети... Това плаши хората.Ако има отговорни политически лидери, във вторник започва финалният кръг за консултациите за важните постове в ЕС”, добави Бойко Борисов.





По повод ниската избирателна активност, Борисов заяви, че много хора сега са навън.





„Спрели сме камионите, за да могат да се приберат по-бързо и да гласуват. Хората обичат да пътуват имат пари. Това е едно потвърждение за доходите. Ще видите какво е на границата днес”, коментира той.


 

Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ
Оператор: Съйко СЪЕВ, БЛИЦ