ГЕРБ днес се самоубиха ритуално и то три пъти. Те доказват нашите твърдения - страх от опозицията, от дебати и от истината. Те направиха фатални грешки в политиката на България. Това заяви на трибунка в Народното събрание Корнелия Нинова, минути след като днес бе провалено заседанието на парламента
ГЕРБ останаха в изолация, внасяме 73 подписа за свикване на извънредно заседание в сряда", разкри лидерът на БСП.

"Ако не дойдат в сряда ги призоваваме да си върнат заплатите", допълни Нинова.

„Съобразили сме се с желанията на колегите от другите групи за дневен ред“, посочи тя. „Първа точка е проект за отмяна на решението за ваканция. Втора точка са трите предложения за промени в изборния кодекс. Трета е промяна в закона за задълженията и договорите, това е намаляването на наказателните лихви“, обясни Корнелия Нинова.

„Четвърто е споразумението с Канада и пето са данъчните закони, които минаха през бюджетна комисия. Приети са на тъмно от МС, но по същество увеличават данъци и акцизи, тоест финансовото бреме на народа“, допълни тя. По думите й Димитър Главчев трябва да свика заседание, защото такива са правилата на парламента. „Ако отново разиграват тези циркове, не дойдат или не се регистрират, ги призоваваме да си върнат заплатите“, подчерта Корнелия Нинова.

„Нашите депутати, всеки в региона, от който е избран, тези средства да финансира, да дари, по негова преценка на домове за деца, на възрастни хора, на читалища, на самодейни състави. Тези пари не са изработени, следователно ще ги дарим там, където български граждани имат нужда от това“, каза още тя.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!