Днешната среща в Сочи между президентите на Русия и Беларус - Владимир Путин и Александър Лукашенко приключи без споразумение за разрешаване на петролния спор, който усложнява традиционно здравите отношения между двете съюзни съседни страни.

"Решихме да продължим нашия разговор не на четири очи, а с онези, които участват в процеса", каза беларуският лидер Лукашенко след срещата, цитиран от неговата канцелария.

Приключили срещата, Путин и Лукашенко отидоха в развлекателния център "Галактика" в Красна поляна, където излязоха на леда за участие в приятелски хокеен мач. Двамата играят за един и същи отбор.

Путин по традиция играе с екип на националния отбор под номер 11, а Лукашенко - с хокейна блуза с номер 01 в цветовете на беларуското знаме. В мача играе и синът на беларуския президент - Николай, с номер 31.
 



Путин и Лукашенко играха в хокеен мач и през февруари миналата година по време на тридневните двустранни преговори.

Междувременно руски медии съобщиха, че правителствена делегация за преговорите е пристигнала в Сочи с 9 часа закъснение поради неблагоприятните метеорологични условия в Москва и Сочи. Правителственият самолет, излетял от Москва, е бил пренасочен към резервно летище в курорта Минералние води, който е доста далече от Сочи.
 

Делегацията, летяла с него, включва прессекретаря на Путин - Дмитрий Песков, вицепремиера Алексей Оверчук, министъра на енергетиката Александър Новак и първия заместник-министър на икономическото развитие Михаил Бабич, които са се присъединили към преговорите.