Ден след като стана ясно, че Радан Кънев ще води листата на "Демократична България", бившият дипломат Стефан Тафров бе забелязан от зрители на Канал 3 да клечи на входа на Южния парк.

Там Тафров събираше подписи за своята кандидатура, въпреки че лидерите на коалицията вече инсталираха на първото място Кънев. Съобщението, че Радан ще води коалицията между "Да, България" и ДСБ бе повече от изненадващо предвид факта, че той бе декларирал, че се оттегля от активната политика. Това стана точно преди две години, когато Кънев претърпя провал като лидер на "Нова Република" - тогавашната коалиция, с която се яви на евроизборите.

Самият Тафров, заобиколен от симпатизанти-пенсионери, е написал в социалната мрежа: "Днес събирам подписи за явяването на Демократична България на евроизборите. Благодаря на доброволците и на всички, които ни подкрепят! Можем!".

Според хора от средите на партията на Кънев - ДСБ, "Да, България" ще се опита да наложи все пак своя кандидат Тафров, който ще е втори в листата. За целта се готви активна атака с преференциите, прийом, ползван активно от десните и на миналите избори, когато те успяха да изместят Меглена Кунева.

Може би с това се обяснява и активността на Тафров, който събира подписи в своя подкрепа по градинките. Пред зрителя на Канал 3 той съобщава също така, че подписът, който той слага в негова подкрепа е легитимен. ЦИК обаче все още няма официална бланка за събиране на подписи за регистрация на партии и коалиции. Вероятно Тафров събира граждани само за вътрешно-партийна употреба, за да може да изпъкне пред конкурента си Радан Кънев.