Президентът Румен Радев, премиерът Бойко Борисов и президента на ПЕС Сергей Станишев ще участват в дискусия за сигурността и ролята на България в европейската отбрана. Дискусията „Заедно в сигурността, ролята на България в общата европейска отбрана“ е организирана от президента на ПЕС Сергей Станишев. 

Срещата ще се проведе на 16 октомври 2017 г. от 10.30 часа във Военен клуб, зала „Концертна“, София, бул. „Цар Освободител“ 7 .

Участие в дискусията ще вземат президентът на Република България Румен Радев, министър-председателят Бойко Борисов, заместник министър-председателят и министър на отбраната Красимир Каракачанов, политици от различни политически сили, политолози, анализатори, журналисти, представители на гражданското общество и на научните среди.

 Растящата нестабилност в съседните на Европа региони и в света, както и новите заплахи, произтичащи от икономически, екологични и технологични фактори, дават на сигурността и отбраната по-важна роля в бъдещето на европейския проект, убедени са организаторите на форума.

Сред останалите инициатори на дискусията са Академията за леви европейски политики, Атлантическия клуб в България, Института за дясна политика, ПанЕвропа България, Сдружението „Българска отбранителна индустрия“, Фондация „Фридрих Еберт“ – бюро България, Софийския форум за сигурност, Центъра за изследване на отбраната и сигурността и Центъра за изледване на политиките в отбраната.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!