"Моят дрон е толкова добър, че може да влиза в спални, да отваря чекмеджета и да ги пълни с пачки",  заяви с усмивка президентът Румен Радев пред медиите.

Така той отговори на премиера Бойко Борисов, който вчера го обвини, че го следи с дрон.

Управлявал съм и самолети, управлявал съм и дронове, призна държавният глава. Но в момента се прави опит да се отклони вниманието дали тези снимки са постановка и дали записът е монтаж, допълни Радев.

Не мога да тълкувам всичко, изречено от премиера, имам предел за своята фантазия. Крайно недостойно е отново да се лепят петна по НСО, чиято работа е да защитават охраняваните лица, а не да ги дискредитират. НСО охранява извън сграда, но когато домакинът реши да допусне гости вътре, той носи отговорност за тях. За НСО не вярвам, но не е лошо и премиерът да си направи преценка за кръга от познатите си, отправи съвет Радев. 

Борисов хвърли бомбата на годината: Не съм го казвал досега, но президентът Радев ме следи с дрон ВИДЕО

"Такова нахлуване в личното пространство със спящия г-н Бойко Борисов е най-опасно. Такова нахлуване в личното пространство е безумно", заяви държавният глава.

В момента, в който излезли снимките, се обадих на НСО да отидат веднага при премиера и да направят проверка на случая. Прокуратурата е длъжна да направи проверка, защото в момента е най-важно едно Трябва да има независима експертиза и за достоверността на аудиозаписа, каза още президентът.

"Никога не съм изразявал желание за служебен кабинет", отсече той. "Брифингът вчера беше опит да се търси геополитическа индулгенция за проблемите в държавата. Борбата за власт се води между политическите партии. Аз в кухнята на партиите не се меся. Ако е дискредитирана държавата, има органи, които да възстановят справедливостта. 

Ще наложа вето с ясни аргументи на промените в закона за МВР, ще ги имате публикувани", каза Радев, като уточни, че ветото ще е частично. 

"Никой не може да дискредитира правителството, освен самото то. Борисов с нещата, които говори и поведението си, е най-голямата заплаха за правителството", изтъкна още президентът на въпрос дали участва в опит за държавен преврат. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!