Президентът Румен Радев с коментар по повод думите на премиера в оставка Бойко Борисов за това колко струва на държавата ни този парламент.

Държавният глава беше кратък и заяви, че "вихрещата се корупция ни излиза в момента най-скъпо от всичко. Следващата седмица ще издам указ с ясен състав на служебния кабинет и срокове. Това заяви държавният глава при посещение в село Петрич, община Златица. Думите му са по повод изказването на премиера в оставка Бойко Борисов за това колко струва на държавата ни този парламент.

Държавният глава поднесе венец пред Паметника "Камбаната", предаде БНТ.

Борисов каза след срещата на ЕС в Порто, че по 19 млн. лева на ден струва шоуто на парламента. "Хубаво, че го закриха, защото с това шоу щяхме да фалираме“, изтъкна Борисов и напомни, че сега предстоят още разходи за нови избори, а след няколко месеца предстоят и президентските избори.

Президентът Румен Радев отказа да разкрие имена от служебния кабинет и заяви, че те ще станат ясни следващата седмица. Той участва в отбелязването на 145-годишнината от обявяването на Априлското въстание в населеното място.

В 19.00 часа Румен Радев посети историческия храм „Свети Георги Победоносец“ и поднесе цветя пред паметника на гроба на Петър Балов – първата жертва на Априлското въстание в село Петрич.

Държавният глава посети читалище „Оборище – 1897“, където ще разгледа картинната галерия „Априлско въстание“. По-късно президентът ще присъства на представянето на документалния филм „Лейди Странгфорд – паметта е жива“ и ще разгледа документалната изложба „Подкрепи и мен ръката...“, посветена на годишнината от Априлското въстание.

От 20.30 часа Румен Радев ще вземе участие в тържествената заря-проверка в Петрич и ще отправи приветствие към жителите и гостите на Петрич.