От началото на кризата съм в контакт с много хора навсякъде в страната. Стриктно спазвам всички мерки и не съм имал проблем. В рамките на по-малко от седмица имам два теста. Това каза президентът Румен Радев от Летище София. 

"Във вторник за Гърция и вчера за Естония - и двата са отрицателни. Намирам се в чудесна физическа форма без никакви симптоми. На моите доброжелатели пожелавам същото", допълни президентът. 

Президентът показа и отрицателния си тест за коронавирус.

„Побързаха зад гърба ми да представят пред естонската страна версия за контакт с К-19. За мен това е пример за активно мероприятие”, заяви още Радев.

Президентът обаче не разкри кой според него е в основата на всичко.Припомняме, че по-рано днес стана ясно, че държавният глава е бил контактен с болен от коронавирус. Излезе информация за прекратяване на посещението на Радев в Естония, но назованата причина бе просто усложнената епидемиологична обстановка заради коронавируса.

Здравният министър Костадин Ангелов коментира ситуацията с президента и заяви, че като всеки български гражданин, и той ще бъде поставен под карантина. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ