Държавният глава Румен Радев призовава прокуратурата да публикува незабавно целия му „чат“ с Пламен Бобоков, съобщават от прессекретариата на президента.

Селективното публикуване на отделни съобщения от г-н Пламен Бобоков до държавния глава без отговорите на президента създава внушения за нещо скрито и нередно. В обществен интерес е прокуратурата да публикува целия чат между президента и г-н Пламен Бобоков.

БЛИЦ припомня, че днес прокуратурата разпространи нови чатове във връзка с разследването за търговия с влияние от страна на президентския секретар Пламен Узунов. 

Новите доказателства разкриват и директен контакт между бизнесмена Пламен Бобоков и Prezident . Бобоков лобира за посланика в Нигерия в съобщението си до държавния глава, а така също и му благодари за подкрепата.

От прокуратурата не назовават директно, че става въпрос за Румен Радев, а посочват, че се отнася до диалог между "лице с имунитет" и обвиняемия Пламен Бобоков.

БЛИЦ припомня, че по-рано днес и главният прокурор на Република България Иван Гешев коментира изтеклата кореспонденция. Според него докато не се прекъсне връзката между олигарси, политици и съдебна власт, няма да се оправим.

"Продължавайте да канонизирате Божков, Бобоков, Миньо Стайков, Арабаджиеви, защото всички са невинни, защото няма присъда", каза той
.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!