Докато не се прекъсне връзката между олигарси, политици и съдебна власт, няма да се оправим. Продължавайте да канонизирате Божков, Бобоков, Миньо Стайков, Арабаджиеви, защото всички са невинни, защото няма присъда. Това заяви главният прокурор Иван Гешев в Гоце Делчев.

В затворът е пълно с невинни, ако искате ги защитавайте тези хора. Но те се канонизират не защото тези хора са невинни, а защото си плащат.

Аз не съм видял какво е извадил обвиняемият Бобоков, тъй като не следя творческата дейност на обвиняеми лица“, заяви Гешев. По отношение на това дали ще има нови обвиняеми, Гешев уточни - по конкретни досъдебни производства, решават конкретни наблюдаващи прокурори. Това може да каже само наблюдаващият прокурор. По това дело – търговия с влияние, няма други обвиняеми“, коментира Гешев.

„Ако изразя мнение, трябва да наруша закона, както г-н Лозан Панов каза, че определено лице трябва да бъде осъдено“, заяви Гешев.

В който и затвор да отидете всички осъдени в България престъпници ще кажат, че са невинни, репресирани от прокуратурата. Разликата е, че в затворите са предимно социално-слаби лица, а не хора с власт и пари. Самият г-н Бобоков е признал едно нещо, че има задкулисие и той е признал, че участва в това нещо. Той е признал едва ли не за една паралелна държава. Това прокуратурата иска да прекрати - хора със стотици милиони да си купуват медии, политици, политически партии и да продължават да крадат, както са го правили 30 години.

Г-н Божков знаете ли кой е, и сега е канонизиран от тези медии, които са свързани с обвиняемия Прокопиев и обвиняемия Огнян Донев.


Той коментира и случая със задържан за тероризъм 20-годишен младеж. "Този случай е чувствителен, защото е свързан с националната сигурност. Става въпрос за един млад човек, вербуван от баща си, който е военен ръководител в Сирия.

Няма данни за извършени престъпления на територията на страната. Но това е въпрос, които представлява престъпление по смисъла на българското законодателство",  обясни Гешев и допълни, че повече информация ще е предоставена от наблюдаващите прокурори.

По повод информацията, че журналистът Иво Никодимов е бил заплашван след излъчен репортаж за Бобокови, Гешев посочи, че ако има данни за извършено престъпление, прокуратурата ще се самосезира и ще има досъдебно производство.