Ще коментирам антиинфлационните мерки, когато видя тяхното приложение, коментира президентът Румен Радев.

„Добрите намерения на правителството тепърва трябва да намерят законодателна подкрепа”. Това коментира президентът Румен Радев пред журналисти. „Затова и аз мога да коментирам мерките едва, когато видим тяхното приложение", допълни държавният глава. 

Президентът отказа да коментира мерките за сигурност около парламента. „Има си органи, които отговарят за това”, заяви Радев.

Запитан по темата „Северна Македония” и какво са си казали с помощник държавния секретар на САЩ Карън Донфрид и с френския президент Еманюел Макрон, Радев каза:

„Многократно съм заявявал, че навсякъде и аргументирано отстоявам българската позиция и тя среща своето разбиране. Затова е изключително важно да има комуникация с всички лидери от Европейския съюз, но и не само, с нашите стратегически партньори от САЩ и с всички европейски институции, така че да се намери ясно, устойчиво и необратимо решение”.

По повод решетките сложени на вратите на Народното събрание, Радев заяви, че не желае да коментира, защото има органи които отговарят за това.

Запитан защо не е публикуван отговорът за DW, президентът заяви: Според мен медиите трябва да базират своите публикации не на слухове, а на факти. В едно демократично общество е недопустимо медии да отказват право на отговор.“

Президентът беше на откриване на изложбата „Образът на Майстора“ по случай 140-годишнината от рождението на класика на българското изобразително изкуство в „Квадрат 500“. На мястото бе забелязан и единият от братята Бобокови - Пламен, който е известен като близък на президента от разкритите есемеси между двамата. Той пристигна на откриването с жена си Христина