Аз вярвам, че въпреки тежкото наследство и заварените договорки служебното правителство и ЦИК ще направят всичко възможно, за да гарантират машинният вот на предсрочните избори. Това заяви държавният глава Румен Радев в Пловдив.

Служебният кабинет и ЦИК имат за задача да се направи така, че да имаме честни и прозрачни изборите", посочи Радев.

Той коментира и провеждането на Съвета за сигурност при премиера Стефан Янев.

"Голяма част от тези анализи са именно в посока. Това е прецедент за ЕС. 10 години ние уж вървяхме към европейско развитие, а виждате, че се озоваваме редом с Уганда, Судан, Саудитска Арабия. Няма нормативна база за страна членка на ЕС, попадаща под такива санкции, как да се действа.

Служебното правителство е длъжно да приеме мерки, които да минимизират риска за държавните институции и българските граждани във финансово отношение. Много внимателно, много прецизно в рамките на закона.

Мисля, че ще бъде противоконституционно ако държавата не може да защити своята финансова сигурност и сигурността на своите гражданите. Длъжни сме да защитим финансовите интереси на страната", заяви държавният глава.

Той коментира и началото на предизборната кампания след няколко дни.

"На политическите партии ще повторя моите призиви от преди да бъдат внимателни, да търсят обединение около ценности, да не се нападат един друг, защото може да се срещнат после и да са пред най-важната задача – да съставят правителство. Пожелавам им успех и една открита и ползотворна кампания, завърши държавният глава.




ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!