Президентът Румен Радев постави куп въпроси към ръководителите на службите на свикана от него среща на "Дондуков" 2.

„Изключително съм загрижен за здравето и на гражданите, и на полицаите. Затова поставям въпросите: Защо на протеста бяха допуснати провокатори? Има ли информация кои са тези хора, кой ги е изпратил, били ли са организирани? Защо органите на реда приложиха брутално насилие спрямо невинни граждани? Има кадри на полицаи, използващи нерегламентирани средства”, каза държавният глава.

"На конкретно зададените въпроси няма как да отговоря в присъствието на медии. Голяма част от информацията е класифицирана. Аз нямам разрешението от наблюдаващия прокурор. Но мога да ви дам хронология.

На въпроса защо е приложена брутална сила над протестиращи, аз бих задал въпроса защо протестиращи проявиха брутална сила срещу полицията? Заявявал съм го многократно: българската полиция не пази конкретни лица, ние пазим институции.

Смятам, че за всички дни на протести полицейските служители доказаха, че не заемат страна. Стараеха се да не превишават правата си", отговори главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Той коментира и факта, че на протеста в сряда в "Триъгълника на властта" беше докарано и водно оръдие.
"То не беше използвано. Това е практика в много страни, но у нас, откакто ни е подарено от белгийската полиция, е ползвано веднъж", поясни Иванов.