Президентът Румен Радев връчи мандатът на "Има такъв народ" (ИТН) за съставяне на кабинет. От своя страна от партията обявиха, че имат готовност с проектокабинет и имената на бъдещите министри. 

Пламен Николов влезе заедно с председателя на групата на "Има такъв" народ Тошко Йорданов, Ивайло Вълчев, Филип Станев и Станислав Балабанов. Преди минута те прекрачиха прага  на "Дондуков" 2,  за да получат мандата за съставяне на правителство от президента Румен Радев.
 

Пламен Николов е депутат от ИТН от Шумен. Той е доктор по философия на правото, политиката и икономиката. Учил е и в Австрия и Сан Франциско. Кариерата му обаче е свързана с бизнеса, работил е с големи клиенти като Амазон, Интерспорт, ЕМАГ и др. Оглавява офиса на американска компания за Европа, Азия и Африка, като отговаря за връзките с над 600 клиенти.
 

ИТН има седем дневен срок, в който да представи пълния състав на кабинета, за да влезе за гласуване в Народното събрание.

"Хората гласуваха за вас с очакването да консолидирате обществото. Време е да разберат как ще се справите с това, има много неотложни проблеми и не бива да допуснете провал. Вярвам, че го осъзнавате. Българите чакат предложението ви за кабинет в рамките на уредения от Конституцията срок", каза Радев, връчвайки мандата на премиера на ИТН Пламен Николов.

Николов от своя страна заяви, че е подготвен и ще се спазят установените срокове, а президентът му пожела успех. 

БЛИЦ припомня, че преди минути изтече информация за оттеглянето на кандидатурата на Петър Илиев за премиерския пост.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!