Президентът издаде указ за промени в състава на служебното правителство по предложенията на служебния министър-председател Димитър Главчев, съобщиха от Президентството.

Обрат! Среща с Радев няма да има, а за МВнР Главчев ще поиска...

"След разговор със служебния министър-председател и постъпили предложения от негова страна на основание чл. 99 ал. 5 на Конституцията държавният глава Румен Радев назначи Димитър Главчев и за служебен министър на външните работи, а Георги Тахов - за служебен министър на земеделието и храните.

Със същия указ държавният глава освобождава Стефан Димитров от длъжността служебен министър на външните работи, а Кирил Вътев - от длъжността служебен министър на земеделието и храните", уточняват "Дондуков 2".

Припомняме, че както БЛИЦ писа, днес се очакваше премиерът и президентът да се срещнат, за да обсъдят промените в кабинета. По-късно обаче стана ясно, че министър-председателят само ще изпрати предложение до държавния глава.

Радев с първа смайваща реакция за исканите глави на министри, ето какво иска от Главчев

Припомняме, че както БЛИЦ писа на 15 април служебният премиер предложи Стефан Димитров да бъде освободен от поста външен министър. В предложението до президента Румен Радев той предложи поста да заеме Даниел Митов.

Като мотиви за персоналната промяна министър-председателят посочи необходимостта от навременна и отговорна координация и комуникация между членовете на кабинета, от една страна, както и със съюзниците и партньорите, от друга.

Президентът Радев обаче не подписа указ за назначаването на Митов, а по-късно и самият кандидат заяви, че се оттегля.

Даниел Митов неочаквано: Оттеглям се!

На 16 април Димитър Главчев предложи още една персонална смяна в състава на служебния кабинет - Кирил Вътев да бъде освободен от поста министър на земеделието и храните и длъжността да заеме Георги Тахов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДОРБНОСТИ В БЛИЦ!