Министерството на вътрешните работи е обзето от хора, които искат да пречат на нормалното развитие на нещата и на промяната. То е фрашировано с хора, които са свързани с бившето управление.

Неговото очистване не може да стане за шест месеца или година. Оптималният срок е четири години. Това коментира Николай Радулов в студиото на „Здравей, България”.

Според него Георги Семерджиев се е ползвал от закрила много продължително време. „Няма как, ако не е член на някаква организация, включваща полицаи и прокурори, която се облагодетелства за сметка на нещастието на хората”, уточни той.

Радулов посочи, че е трудно да се оцени колко голяма е такава група, но според него тя има височайшо покровителство.

Относно полицайката Симона Радева каза, че е на най-ниското полицейско ниво. „Там е най-рисковото място за назначаване, защото за да се запълнят щатни бройки, се правят много сериозни компромиси. Провеждат се по-скоро психологически разговори, а не конкурси”, обясни Радулов.

Назначението в случая става с подписа на шефа на СДВР. Обикновено той само подписва заповедта. Според него има много служители като Симона Радева в структурите на Столичната дирекция.

„Имаше няколко случая в последните години, в които много хубави полицайки участваха в скандални случаи. На „Орлов мост” една беше участвала в побой - и пак беше от Първо районно. В побоя зад колоните също имаше жена. Има доста фрапантни девойки, които обичат да се обличат в униформа и да работят на рискови места”, подчерта Радулов.