ДПС след всеки сериозен форум излиза с декларация, с което правим определени послания към обществото.  Това изречение, че управлението е провал, не ни е за пръв път да го казваме, това е още, откакто беше създадено. Това е една сбирщина. Недоверието в управлението се създава ежедневно и то не само от Патриотите, каза депутатът от ДПС, Рамадан Аталай.

Това недоверие последните дни ескалира, дори да вземем хакерския случай.  Този, който не можа да изплува е Цветан Цветанов. ГЕРБ се опитват по някакъв начин да отвлекат вниманието от това, което се случва в партията. Самото общество след като няма доверие към институциите, разбира се, че ние не можем да кажем, че то е стабилно и според нас няма как по този начин да продължи, каза още той.

ДПС се опитва да се разшири демографски. ГЕРБ са в една такава ситуация, където вече един път преядоха с власт и второ дългото управление ги изхаби. При тях никога няма обновяване в редиците на местната администрация. Винаги кандидатите са едни и същи. Сега за първи път се чу, че има недоволство при кандидатите. Трябва да се направи анализ защо сега се изразява недоволството, не са ли видени грешките преди, следващите, които ще дойдат от какви страни ще бъдат кандидати, каза Рамадан Аталай.

От последните 10 години има едно недоверие в изборния процес. Опитите, които направихме с последното изменение в изборния кодекс беше да направим всичко възможно намесата в членовете на комисията да бъде сведен до минимум и това се прави с машинното гласуване, каза депутатът от ДПС.