"Виждам ви като лобисти, не като защитници. Вие знаете ли колко болни деца и хора има в България. Занимавате се с една палатка. Ще се занимаем и с този проблем. Решете го. Това се решава с властови ресурси. Как сега, по средата на годината, казвате "давайте". Нали трябва разумно решение. Това отговори на бурното изказване на Корнелия Нинова депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов относно майките на деца с увреждания, които протестират пред парламента.

"Знаете ли колко онкоболни деца лежат по болниците. Само седите и говорите. Аз съм дал много пари, питайте колко и какво съм продал. Така се помага, не като вас. Само говорите", ядоса се Рашидов.

"Как си позволявате с болката на хората да правите политика. Не ви ли е срам. Това, което правите е много ниско ниво. Българският парламент става по-слаб. Само искате оставка, всяко кихване е повод за оставка", каза той.

"Това не е една палатка. Палатките са много и тези майки показаха, че няма да се махнат от ничия глава, защото се борят за живота на децата си. Смеете ли да ги кажете тия неща на майките отпред? Лесно ви е тук зад стените. Вашето е бездушие", отвърна му Нинова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!