Борисов се оказа един национално отговорен човек. Съжалявам, че на някои хора това не им харесва. Това коментира пред Нова телевизия депутатът Вежди Радшидов, който присъства на срещата на премиера с турския президент Реджеп Ердоган.

„Онова, което Борисов договори на срещата с Ердоган, е да се успокоят нервите на всички. Има напрежение. За това трябва малко време”, добави той.

„България е път за Европа. Бежанците търсят икономически развити държави. Достатъчно е само да минат, само 10 дни да ги държиш... Това ще дестабилизира и част от икономиката, ще разстрои обществото.

Всичко това в момента не касае България”, посочи той.  

„Защо да не получим също помощ за границата?”, попита Радшидов. Той добави, че тя е за пример нашата граница. „Премиерът дава пример как да се пази границата”, подчерта бившият културен министър.

По думите му, Турция никога няма да влезе в ЕС. „Има ясни причини. Това не е проблемът. Имаме много тежък проблем - една война в Арабския свят и едни мигранти, които искат другия свят. Аз не искам Европа да се напълни с мигранти. Това, което Европа е изградила като цивилизация с годините, ще бъде нарушено”, каза той.