Само Бойко Рашков от "Продължаваме промяната - Демократична България" гласува с "против" номинацията на Десислава Атанасова от ГЕРБ за конституционен съдия. Това сочи справка във вота на парламентарната група, пише Факти бг.

Наскоро в интервю за "Сега" той се изказа отрицателно за Атанасова и намекна, че няма да я подкрепи, въпреки че решението на парламентарната група е различно.

Групата на "Продължаваме промяната - Демократична България" има 63-ма депутати. В гласуването за трите номинации за конституционни съдии, на Борислав Белазелков, на Десислава Атанасова и на Цвета Рангелова, се включиха петдесетина народни представители.

Конкретно за номинацията на ГЕРБ участваха 56 души, 55 от които бяха "за". В гласуването не участваха Васил Тодев, Даниела Божинова, Владислав Панев, Константин Бачийски, Петя Ставрева, Стела Николова, Христо Петров (известен като рапъра Ицо Хазарта).

Първите двама посочени са представители на "Зелено движение", което вчера се обяви против кандидатурата на Атанасова. Панев е в командировка и не присъства на заседанието. Наскоро Бачийски също намекна, че няма да гласува в подкрепа на Десислава Атанасова.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук