Лидерът на младежката организация на ГЕРБ и зам.-министър на външните работи в оставка Георг Георгиев остро критикува Мая Манолова от парламентарната трибуна.

Преди това тя обяви, че българите в Западна Европа не са успели да гласуват на изборите.

„Г-жо Манолова, вие няколко пъти призовахте да не се лъже от трибуната, но вие го направихте най-нагло. В една единствена държава българите не можаха да гласуват и знаем защо. Единствено във Великобритания, защото вече не е в ЕС. Явно и географските ви познания, както и политическите, не ви се удават“, подигра се с нея Георг Георгиев.

„За пръв път бяха направени толкова секции. В условията на много тежки рестрикции. Изборният процес беше обезпечен от правителството, външно министерство и администрацията“, продължи той.

„Със сигурност не обслужвате интереса на българския народ. Кой обслужват вашите интереси?, попита Георг Георгиев.

Председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов също коментира предложението за промени в Изборния кодекс, а именно – падането на ограничението от 35 избирателни секции за българските граждани, живеещи в чужбина извън ЕС.

"За" промяната гласуваха 117 народни представители или с други думи всички без ГЕРБ-СДС и БСП.

"Политическото лицемерие в парламента ще се види като мнозинство от БСП и ГЕРБ", коментира Йорданов.

"Щастлив съм, че всички българи във Великобритания, САЩ, Канада, които са над 1 милион, видяха кой иска да им забрани да гласуват. И защо говорим за турци? Всъщност говорим за български граждани по целия свят", изказа се той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!