Аз съм против не само тази сглобка, но и тази промяна от ден първи. Аз ги нарекох измамници с бели якички още преди 3 години, защото те вече 3 години управляват и те доказват всеки ден, че съм бил прав. Това заяви Делян Добрев по време на Националното съвещание на ГЕРБ, където ще се представи проект за Споразумение за съвместно управление между коалиция ГЕРБ-СДС и коалиция "Продължаваме промяната – Демократична България" (ПП-ДБ) до края на мандата на 49-ото Народно събрание.

Започна съдбовното съвещание на ГЕРБ! Дончев обяви ротацията за безсмислена и разкри, че Габриел...

Ето какво още каза той:

Доказаха го с Джемкорп, където искаха да дадат цялата българска енергетика на някаква офшорка, зад която се крият руски интереси.

Те го доказаха с договорите за газа, спряха директния договор с "Газпром" и започнаха да купуват пак руски газ през посредници с 30%. И ако не бяхме ние да ги спрем, още щяхме да купуваме такъв руски нефт.

Върхът на цинизма е, че Денков е отишъл днес в СУ и ще дава лекция за почтеността на управлението. Същият този Денков, който цялата минала година заплашваше, че ще си подаде оставката, ако ние спрем да купуваме руски петрол. Вкарваме ние предложение, тъой тича с оставката.

Денков, който заедно с Асен Василев принудиха ЕК да даде дерогация на България да купува руски петрол. Как я принудиха - май месец 2022 година се тръшнаха, че България ще блокира всички санкции срещу Русия, ако на нас не ни бъде дадена дерогация.

В деня, в който Навални почина, светла му памет, реваха като опечалени майки във Фейсбук. Същите тези хора, които само от горива дадоха 10 милиона на режима на Путин, който уби Навални.

Финансовата политика е най-големият провал. Теглим огромни кредити, за да компенсираме социални разходи. На това все някъде ще му излезе края. Надявам се той да е съвсем близо.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук