Новината, че България изпуска вода от язовир „Ивайловград“, за да спрем бежанците на река Марица, е фалшива. Това заяви министърът на околната среда и водите Емил Димитров-Ревизоро по bTV.
 
„Ако там водата е плитка и минават бежанци, по морето е стотици метри и пак минават“, посочи той.
 
„Дори и да пуснеш вода, тя ще изтече за два дни, на третия пак ще преминат“, заяви министърът. „Ако гърците са искали, те са щели да изпуснат техния язовир. Но това няма да има ефект“, добави той.
 
Ревизоро заяви, че нищо такова не може да се случи без неговия подпис. Не е имало такова искане, а в Кърджали никой не е видял това да се прави. Такова нещо не е искано и от гръцка страна.

Всичко, което трябва да се направи за Перник за получаване на вода от Белмекен е направено. Водата за Перник е осигурена, а Димитров дори е разпоредил връщане на вода към Белмекен. 

"Аз съм министър на всички българи. Взели сме водата на цяла Владая. Събирали сме вода от три места, сега трябва да я върнем", каза Димитров. 

"Трябва да се разбере, че тези количества не им стигат. Те са отчитали едни количества към нас, а са ползвали повече без водомер. Имат огромни загуби, а не са си направили ремонтите. И в момента имат проблеми, не са си ги решили", каза той по адрес на управата на Перник.

"Вода има", категоричен беше министърът. Според него проблемите са много, но нито един от тях не е свързан с неговото министерство. 

"Водата може да се пусне от месец и половина. Ако сега кажат, до един час може да тръгне водата", каза Димитров. По думите му Столична община, Министерството на енергетиката и Министерството на околната среда и водите да си свършили работа. Проблемът бил в това, че кметът на Перник не си е извадил нужните разрешителни. 

"Какво повече да направя, освен да ходя и да ги изкъпя", възмути се министърът.