"Това, което видях днес на пресконференцията на ПП-ДБ, е смекчен тон". Това заяви предприемачът Ричард Алибегов в ефира на "Нова телевизия".

"Наистина са си дали сметка, че трудно биха могли да притиснат ГЕРБ и Бойко Борисов в тази ситуация и че едно ходене на избори със сигурност няма да е в тяхна полза.

Няма де е в полза и на държавата, но в тяхна полза няма да е. Картите няма да бъдат раздадени по този начин. Ще може би ще бъдат втора политическа сила, но с още по-малка електорална тежест в депутатските места, което ще направи по-трудна преговорната им позиция с ГЕРБ.

Това, което прави ГЕРБ, те са консервативна партия и карат по устав. Първо се представя на партията, и след това този документ отива при партньорите и най-накрая ще го получат медиите.

ПП-ДБ правят обратното, което не е правилно - първо го пратиха на медиите, после го пратиха на вайбър на приложение, което не е сериозно. Отговорността през изминалите девет месеца не е на Мария Габриел. Тя не носи отговорност за тези министри", смята той.

"Искам да кажа нещо за Настимир Ананиев - че човек с 1000 човека електорална тежест не би трябвало да дава в национален ефир оценки на г-жа Габриел, или на ГЕРБ, на СДС и кой какво мисли. Шенген щеше да бъде успех, ако беше договорена дата за сухопътното влизане.

Да кажат - на тази дата ще влезете ако изпълните това и това. Сега остава усещането, че сме във въздуха, че още 10 години ще си стоим във въздух и вода. Нашият проблем е сухопътният Шенген.

Г-жа Нинова на нея й трябва в момента нещо, за което трябва да се хване, тъй като сътресенията преди изборите са доста сериозни", каза още Алебигов.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук