ДПС размести депутатите си в парламентарните комисии по време на днешното заседание. Проектите на решения са били внесени днес от новия лидер на движението в Народното събрание Делян Пеевски.

Мюмюн Мюмюн напуска комисията по въпросите на Европейския съюз.

Промени имаше и заради други партии. Шестима души ще положат клетва като народни представители след изборите, след като техните съпартийци избраха да влязат в местната власт.

Само трима от тях успяха да спечелят кметската битка - Петър Куленски от "Промяната" ще управлява Пазарджик, Калин Калапанков от БСП - Брезово, а Евгения Алексиева от ГЕРБ бе избрана в столичния район "Панчарево". Деян Николов и Валери Сираков от "Възраждане" пък ще бъдат общински съветници в София и Видин. Трябва да бъде попълнено още едно място - на Славена Точева от ГЕРБ, която подаде оставка, за да поеме отговорност за загубата на Иван Портних във Варна.

В началото на днешното заседание трима души положиха клетва. Вера Александрова вече е депутат от "Възраждане", Манол Манолов ще представя Пловдив област от името на "БСП за България", бившият МВР министър Валентин Радев от ГЕРБ също се завръща като депутат.

Манолов влиза в комисиите по вътрешна сигурност и обществен ред и отбрана.

ГЕРБ вадят лидера на младежката си организация Георг Георгиев от комисията за Европейския съюз, Шенген и еврозоната и го праща в тази за правата на човека и вероизповеданията.

Валентин Радев и Йордан Кръстанов от ГЕРБ влизат в екокомисията. Димитър Иванов напуска военната комисия. Мястото му ще заеме бившият МВР министър Валентин Радев, а той самият отива в комисията по туризъм. Там отива и Вера Александрова.

За разместванията партиите са внесли проекти на решения, които трябва да бъдат гласувани от пленарната зала. Практиката обаче е те да се приемат без възражения.

ОЧЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук