Днешният ден е фиаско за Бойко Борисов - идеите му за антиевропейски и антидемократични промени във финансирането на политическата система не се осъществиха. Това каза пред журналисти народният представител от ПГ на "БСП за България" и член на Бюджетна комисия проф. Румен Гечев във връзка с отлагането на точката за намаляване на партийните субсидии, предаде агенция "Фокус". 

"Ние приведохме аргументи, че това, което предложи г-н Борисов и разпореди на българския парламент да бъде осъществено са антиевропейски решения, антидемократични решения, които стреснаха и собствените му хора", припомни проф. Гечев. Според него въпросът е дали това е отлагане или приключване.

"Според мен нещата отиват към приключване, а не към отлагане. Отлагането най-вероятно ще бъде безкрайно и докато върви отлагането ще кацнат едни F-16, които ще бъдат произведени след 4-5 години и българският народ ще плати 2,2 млрд. лв. Цялата пушилка беше заради впрягането на българския народ да плати 2,2 млрд. за чертежи. Това беше целия цирк, ако не сте го разбрали - вече го знаете", допълни още проф. Гечев.