Не съм чул Дъбов да е заплашил г-жа Нинова, излязох 2 пъти за кафе, но и да бях чул, нямаше да коментирам вътрешни неща за партията. Това каза Румен Гечев по повод информацията, че Димитър Дъбов е предупредил Корнелия Нинова, че ако Сергей Станишев остане извън евролистата, той ще се върне у нас, за да я измести от поста й.
 
Той заяви, че е бил извън залата и когато Сергей Станишев е произнесъл реч пред пленума. "За съжаление не съм бил вътре, Сергей Станишев е произнесъл реч, била е приета добре от присъстващите. И не е неочаквано, че г-н Станишев се изказва, така че не е имало никакви проблеми", коментира Румен Гечев пред Канал 3. "От 5 часа сме тук, 2-3 пъти излизаме, коментираме, няма как да стоим тук непрекъснато", така отговори Румен Гечев на въпрос кой точно е предложил в листата да бъде включен и Сергей Станишев.
 
За включването на шефа на президентския кабинет Иво Христов на четвърто място в евролистата Румен Гечев научил при пристигането си за пленума. "Аз самият разбрах за кой Иво Христов става дума когато дойдох тук, на пленума. Получихме списък с 90 души на всички номинирани, включително и на двамата Иво Христов, те са с различно второ име. Имаше гласуване и мнозинството от членовете на НС подкрепиха това предложение на ИБ - Иво Христов да бъде на четвърто място в гражданската квота. 
 
При гласуването беше много ясно за кого става дума, беше дадена думата на г-н Иво Христов, той обясни своите мотивации, с какво може да бъде полезен за кампанията. Следователно при гласуването знаехме точно за кого става дума. Г-жа Нинова обясни, имаше въпрос към нея, има ли номинация г-н Иво Христов от президентството - имаше номинация. Отначало имаше колебания за кой точно Иво Христов става дума. Имаше такъв въпрос, но г-жа Нинова даде кратки биографични данни за кандидатите и се спря върху мотивите", разказа Румен Гечев.
 
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ