Сред редиците на СДС има намеци за включване в новата коалиция ПП-ДБ. Това заяви пред БНТ лидерът на партията Румен Христов. 

„За нас Продължаваме промяната (ПП) е една нова лява формация. Имаме големи разминавания по отношение на икономическата политика и разпределение на бюджета и бюджетният дефицит, няма как да се коалираме с тях. Никой в ръководството на СДС не е получавал официална покана да се присъедини към тази коалиция“, обясни той.

В петък СДС ще се събира, за да реши дали да се яви на изборите отново с ГЕРБ, стана ясно още от думите му. 

Христов обясни, че настроенията в структурите са по-скоро отново да са заедно с партията на Бойко Борисов.

На въпрос дали се заформя нов двуполюсен модел в страната, Христов заяви: „Двуполюсният модел е устойчив и стабилен. Той е характерен за старите демокрации. В България, обаче той не може да се случи, Изборният кодекс не го позволява.

Оформя се ново ляво обаче. Ново ляво-либерално движение и старото дясно, в лицето на СДС. Това ни задължава да работим за знаещите, можещите, предприемчивите хора. Левите показаха, че за тях социалната политика е по-близка от тази на предприемача и развитието на бизнеса. Всички искаме работещите да получават повече, но зависи от това как се работи“, обясни Румен Христов.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук