Променят бюджета заради новата икономическа ситуация
Кризата е вече в България и за пръв път от няколко години насам, очакванията са, че няма да бъдат събрани планираните в бюджета приходи. Това заяви председателят на парламентарната бюджетна комисия Румен Овчаров /Коалиия за България/ по бТВ.
Той обясни, че ще се наложат корекции в макрорамката за следващата година преди да бъде приета окончателно, като причината за това е променената ситуацията.
Овчаров коментира, че спирането на 220 млн. евро по програма ФАР е изключително лоша новина. Не сумата е притеснителна, по - лошото е, че този процес може да продължи и с оперативните програми и кохезионни структури, а това вече ще е фатално, посочи още той. Според него обаче Европейската комисия се намесва грубо в работите на страната ни. Имаше драстични случаи на корупция в други европейски държави – Франция, Германия, но никой не обвини за това правителството, коментира той.
Овчаров заяви, че въпреки лошите икономически новини, правителството ще направи всичко възможно, за да не усетят хората кризата. Все още оставаме остров на стабилността, поясни той.
Левият депутат смята, че подаването на оставка на който и да е министър няма да доведе до решаването на проблемите в страната. Поемането на лична отговорност е право на всеки, но не мога да се сетя досега да сме се справили с проблем чрез оставка, добави той. /БЛИЦ