Никога не съм се занимавал с финансирането на партията. По тази причина никой не е водил с мен такъв тип кореспонденция. Това заяви бившият вътрешен министър Румен Петков по повод обвиненията на ГЕРБ. От партията обявиха по-рано днес, че са изпратили в прокуратурата папка с уличаващи материали за финансиране на БСП от фирми, които според Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ са извършили нарушения с европейски пари.
Председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви в предаването „Пропаганда” по Дарик радио, че в  конкретната папка има едно писмо, което е адресирано до един висш функционер от Българската социалистическа партия, в което се пише отчетът за платежните, които са направени към финансирането на кампанията по време на парламентарните избори през 2005 година и отдолу има две изречения, с които казва колко са кешовите пари, които са предоставени и колко са парите, които са платени рекламни материали, обясни Цветанов. 150 хиляди са влезли от тези физически лица, като зад тях стоят три фирми, които са в доклада на ОЛАФ. На въпрос кой е функционерът, за когото е предназначена докладната, Цветанов заяви: Човекът, който отговаря за предизборната кампания на БСП - Румен Петков".

Петков коментира още, че както е прогнозирал по-рано, напрежението срещу него ще продължава да се нагнетява. Той обаче вярва, че прокуратурата ще си свърши работата, за да е ясно кой какви престъпления е извършил, кой кого клевети и да има последици за всички. /БЛИЦ