Резултатът ни на изборите е неудовлетворителен, слаб и причините за това са много. Продължаваме със самочувствието, че проведохме една честна кампания. Това коментира Румен Петков от АБВ в ефира на bTV.

"Изборите не дадоха усещане за стабилност в страната. Два въпроса висят пред българските институции. Първият е допускането на „Воля” до изборите. Софийският градски съд ги е регистрирал незаконно", посочи Петков.

"Другият въпрос според политика е бруталното вмешателство на Турция във вътрешните работи на България". По думите му изборите показали „тежки дефекти в нашата социология”. Тя предвиждала по-голяма избирателна активност и различни резултати от тези, които се получиха в действителност. Според Петков социологията е била „порочна” и „платена”, тя помпала резултати на едни партии и свивала резултатите на други, каза Петков.

Той намекна, че коалицията между АБВ и "Движение 21" се разпада. "Имаме младо и енергично ръководство и в средносрочен план АБВ ще покаже, че не просто е алтернатива в левицата, но и в управлението на страната", каза още Румен Петков.

ОЧАКВАЙТЕ В БЛИЦ ГОРЕЩИ НОВИНИ ЗА ИЗБОРНИТЕ РЕЗУЛТАТИ