Бившият министър на въгтрешните работи Румен Петков заяви, че е абсурдно той да е прикривал разработката "Лиани", предаде парламентарният репортер на БЛИЦ. Такова обвинение към него беше отправено от депутата от ДСБ Атанас Атанасов.
"Под никаква форма и никога не е оказван натиск върху службите да се прикрие каквато и да е разработка, напротив - на ежеседмичните оперативни съвещания аз, като вътрешен министър, съм поставял въпроса за ефективността в работата и невмешателството в работата на службите", категоричен беше Петков. Той отказа да коментира дали съществува разработка "Лиани" и дали в нея има данни за финансиране на ДПС с думите: "Има компетентни органи, които ще проверят въпроса".
Румен Петков заяви, че той не е получавал информация за разработка за финансирането на ДПС. "Тези дни някъде излезе информация, че са правени разработки на отделни хора, а не на политически партии, но аз не знам да са постъпвали такива сигнали в МВР", каза Петков. Той определи като груба грешка това, което се случва със службите напоследък - постоянно са заливани със съществуващи и несъществуващи разработки и това няма как да не доведе до стрес. "Оставам с впечатлението, че част от депутатите целят службите да спрат да работят", каза Петков.
Камелия Цветанова, БЛИЦ