Председателят на ПП „АБВ” Румен Петков получи право на отговор след скорошни обвинения на Мая Манолова. Името на лидера на партия АБВ присъства многократно в интервюто на лидера на „Изправи се! Мутри вън” в ефира на „Здравей, България”.

Манолова заяви, че единственият паркинг за тирове на границата е монополист, тъй като събира по 25 евро от превозвачите, а е задължителен. Според Манолова това е „схема, която налива милиони в частна фирма”. Тя попита и защо Петков защитава „тази схема”. Според нея фирмите, които управляват тези обекти по южната граница, са свързани с лица от ъндърграунда.

„Аз нямам обективната възможност да съм в нещата, защото нашата партия няма съприкосновение с властта от 4 години. Няма как да разполагаме с такъв тип информация. Аз съм уплашен от това, че Мая Манолова ще ме съди. Моите възможности са много по-малки от тези на Васил Божков. Какво е искала тя, като е ходила при него, може би Тракийски алманах, но на дали. Но да кажа предварително – да няма към мен големи очаквания, възможностите са мизерни. Лъже се откровено – Манолова казва, че тировете са вкарвани насила.

Аз имам декларации на двете големи превозвачески организации, които са в защита на паркинга. Нещо по-лошо, Манолова не знае къде е той. Паркингът не е на вход, той е на изход, а който бърка входа с изхода го боли", обясни Петков.

Лидерът на „АБВ” твърди, че няма човек, който да не е излъган от Мая Манолова. Той изрази раздразнението си от „безпардонното й лъжене”.