В коментара си за събитията в резултат на парламентарния вот, председателят на ПП АБВ Румен Петков заяви, че премиерът не бива да бъде партиен лидер. Пред медиите във Варна той коментира наличието на приемственост между правителствата на Борисов и правителството на Радев по същност. 

„Христо Иванов беше министър на правосъдието. Той е изключен от адвокатския съюз. Значи той е някакъв левент на свободна практика и не може да бъде адвокат. Знам само, че хвърля огромни пари за билбордове и политическа реклама.

Стойчо Кацаров е изключен от БЛС и става министър на здравеопазването. Един човек, който е изритан от гилдията му, става министър на здравеопазването – най-чувствителният сектор в България години наред. Човекът, който измисли тези пътеки и направи здравето стока, в момента ще прави реформа.

Христо Иванов докара съдебната система до това положение, а този, който ни дари с това здравеопазване на унищожени болници, сега ще реформира здравеопазването.

Има неща, които не ги ли виждаме навреме, фалитите стават въпрос на осъзната необходимост на държавата. В сравнение с всички министри на здравеопазването, в т.ч., събирани по бензиностанции, от финансовото министерство, от тук, от там, Стойчо Кацаров е здравният министър, който е виждал най-малко пациенти в живота си.

Тези неща трябва да се видят. За съжаление президентът не ги вижда. Той трябваше да ги смени тези министри. Това е правителството на Р България, което не подлежи на парламентарен контрол, но с всички останали правомощия и задължения“.