Президентът Румен Радев откри новия политически сезон, обявайки какви ще са приоритетите му. Той отправи закана и заяви, че ще се бори срещу корупцията.

Ето какво заяви още президентът Румен Радев:

"Фокусът в новия политически сезон е антикорупцията и това ще бъде темата на следващия Консултативен съвет за национална сигурност на 9 октомври.

Борбата с корупцията не може да става само с превенция. Не по-малко важни са разследването, обвинението и наказанието. Очаквам един комплексен подход, който да включва всички необходими мерки. Здравата институционална логика изисква назначаването на председателя на антикорупционния орган да става с участието на президента. Как можем да си представим, че парламентарното мнозинство ще избере председател на антикорупционния орган и ще бъде ли той в състояние да разследва правителството, ако това правителство е излъчено от същото това парламентарно мнозинство?

Докладът на служебното правителство за състоянието на Българската армия беше реалистичен. Новият доклад за състоянието на отбраната и Въоръжените сили предлага да лекуваме армията със самовнушение. Българските политици трябва да бъдат посвещавани в реалните проблеми на Въоръжените ни сили, да говорят и пишат истината за реалните проблеми, а офицерите да се борят срещу напудрените доклади и да отстояват военната експертиза."